Başka bir üniversiteden ders alabilme koşulu değişti!

Üniversitemizin yeni ön lisans ve lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği ile yaz okulu yönetmeliği 24/06/2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanmıştır (sayı 30106) ve aşağıdaki önemli değişiklikler yapılmıştır:

1- Eski yönetmelik uyarınca öğrencilerimiz daha önce Üniversitemizden almadığı bir dersi yaz okulunda başka bir üniversiteden alamıyordu.

Yeni düzenleme ile öğrencilerimiz ilk defa da olsa istedikleri dersi farklı üniversitelerden uygunluk şartlarını sağlamak koşulu ile alabilir. Bu durum mezuniyet aşamasındaki öğrenciler için güz ve bahar dönemleri için de geçerlidir.

2- Eski yönetmelik uyarınca mazeret sınavına girebilmek için öğrencilerimiz mazeretlerini gösterir belgeyi 5 iş günü içinde ibraz etmek zorundaydı.

Yeni düzenleme ile bu süre 3 iş gününe düşürülmüştür.

Published on: Tuesday, July 4, 2017
Will be published until: Monday, June 18, 2018